Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Forskellen mellem metal CNC maskine og metal laser skæremaskiner

2024-01-04

1. Princip

Laserskæremaskine: En laserskæremaskine bruger en højenergilaserstråle til at skære materiale. Laserstrålen fokuseres til en ekstrem lille plet og skærer materialet ved at opvarme og fordampe det.

Plasmaskæremaskine: Plasmaskærere bruger højtemperaturplasma til at skære materialer. Under plasmaskæringsprocessen aktiveres gas af en bueudladning for at danne plasma, som fokuseres på materialet gennem en dyse til skæring.

2. Skærekvalitet

Laserskæremaskine: Laser kan opnå metalskæringsnøjagtighed inden for 0,2 mm. Derudover kan laserskæremaskinen fuldføre berøringsfri skæring med overfladen af ​​produktets emne. Skæregabet er lille, præcisionen er høj, den termiske farezone er lille, og det indre skærehul er glat og gratfri. fejl.

Plasmaskæremaskine: Plasma kan skære inden for 1 mm, men skæregabet er lidt større, skæringens indre hul er ikke glat og ujævn, og skærenøjagtigheden er lav.

3. Omkostninger

Laserskæremaskine: Den er sammensat af mange højpræcisionsdele, og prisen på mekaniske dele er relativt høj. Men da det grundlæggende er vedligeholdelsesfrit, er omkostningerne til forbrugsstoffer meget lave.

Plasmaskæremaskine: Købsprisen er relativt billig, men omkostningerne til forbrugsvarer er høje. For eksempel skal hele skærebrændere udskiftes inden for få timer, og plasmaskærere bruger store mængder strøm.

4. Brugsmiljø

Laserskæremaskine: Laserskæremaskiner kræver normalt et relativt rent og lukket arbejdsmiljø for at sikre laserstrålens stabilitet og skærekvalitet.

Plasmaskæremaskine: Plasmaskæremaskiner har relativt lave krav til arbejdsmiljøet og kan bruges i barske miljøer.





We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept